در مراکز خرید بزرگ، فروشگاههای زنجیرهای، سالنهای مترو، بیمارستانها و سایر مکانهای پر تردد و بزرگ تعداد زیادی دوربین مداربسته نصب شده است. در نتیجه طراحی اتاق مانیتورینگ برای درست عمل کردن دوربین مدار بسته مهم است. با توجه به پراکندگی این دوربینها و اهمیت زیر نظر داشتن آنها نیاز است فردی به طور تمام وقت در حال رصد ویدئوهای ارسالی این دوربینها باشد. این فرد یا افراد در اتاقی با نام مرکز کنترل دوربینهای مداربسته یا اتاق مانیتورینگ قرار دارند. تجهیزات مختلفی در اتاق مانیتورینگ موجود بوده که هر کدام با اهداف مختلفی نصب شدهاند. برخی از تجهیزات اتاق مانیتورینگ برای رفاه حال اپراتور بوده و برخی دیگر به جهت افزایش کارایی هستند. انجام کار با کیفیت یکی از مهمترین مواردی است که باید در امر اپراتوری در اتاقهای مرکز کنترل به آن توجه داشت و آن نیز مستلزم وجود تجهیزات مناسب و کافی است. در برخی موارد اتاق مرکز کنترل دوربینها به عنوان قلب عملیاتی یک سازمان یا شرکت است؛ بنابراین باید در طراحی اتاق مانیتورینگ بیشترین دقت لازمه را داشته و تجهیزات مناسبی در آن استفاده کرد.
طراحی اتاق مانیتورینگ چیست؟
تمامی تصاویر ضبط شده توسط دوربینهای مداربسته در محلهای مختلف در اتاقی با نام اتاق monitoring جمع آوری میشود. در این اتاق افرادی با تخصصهای مختلف حضور داشته و بسته به تعداد دوربینهای قابل کنترل تعداد این افراد نیز متغیر است. وظیفه اپراتور در این اتاق رصد کامل مانیتورهای متصل به دوربینها بوده تا در صورت بروز مشکل بتوان به سرعت اقدام کرد. در این اتاق تجهیزات مختلفی اعم از مانیتورهای بزرگ، سیستم تهویه مناسب، سیستم سرمایش و گرمایش، برق اضطراری، سیستم کنترل دوربینها و… موجود است. همان طور که گفته شد از این اتاق میتوان قلب عملیاتی یک ارگان یاد کرد و دلیل آن اهمیت بسیار ویژه آن است. اتاق مانیتورینگ به لحاظ امنیتی در جایگاه بسیار بالایی قرار دارد و در تمامی سازمانها ورود افراد متفرقه به آن ممنوع است. در این اتاق میتوان تسلطی کامل بر تمامی محیط کار یا سازمان داشت. راه اندازی اتاق مانیتورینگ باید به شکلی بوده که علاوه بر تکمیل بودن به لحاظ تجهیزات، مقرون به صرفه نیز باشد. به طور کلی راه اندازی اتاق monitoring باید اصولی و بر اساس استانداردها باشد.
طراحی اتاق مانیتورینگ
برای انجام طراح اتاق monitoring باید موارد مختلفی را مدنظر قرار داد. این موارد شامل طرح اولیه اتاق، ابعاد اتاق، محل نصب دربها، محل نصب مانیتورها، محل نصب سیستم ذخیرهسازی و محل قرارگیری اپراتورها است. هر کدام از این موارد در کیفیت راه اندازی اتاق monitoring موثر است.
طرح اولیه اتاق
طراحی فضای داخلی اتاق مرکز کنترل بسیار مهم است. در این طرح باید محل تمامی تجهیزات مورد نیاز در اتاق به صورت پیش فرض طراحی شده تا در زمان اجرای طرح با کمبود فضا مواجه نشد.
ابعاد اتاق
ابعاد اتاق مانیتورینگ در طراحی اولیه و انجام طرح نهایی بسیار مهم است. ممکن فضای اتاق از نصب و راه اندازی برخی تجهیزات اتاق مانیتورینگ جلوگیری کند. در این شرایط دو راه حل وجود دارد. راه اول باید فقط از تجهیزات اصلی که کمترین فضا را اشغال میکنند استفاده کرد و راه حل دوم در صورت الزامی بودن تمامی تجهیزات اتاق monitoring و عدم امکان حذف آنها میتوان از اتاق دیگری برای امر مانیتورینگ و کنترل دوربینها استفاده کرد.
محل نصب دربها
محل قرارگیری دربها باید بر اساس استانداردها انجام شود و در شرایط مختلف امکان ورود و خروج تجهیزات بزرگ وجود داشته باشد.
سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.
سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.
محل نصب مانیتورها در طراحی اتاق مانیتورینگ
مانیتورها باید در محلی از اتاق مانیتورینگ نصب شوند تا اپراتور تسلط کامل و آسان بر آن داشته باشد. جایگذاری نامناسب و عدم اشراف به مانیتورها از آسیبهای نصب غیر اصولی مانیتورها است. همچنین مانیتور، با توجه به اندازه مانیتور، باید در فاصلهای استاندارد تا فرد نصب شود. در برخی موارد مانیتورها به شکل نیم دایره در مقابل اپراتور نصب میشوند و علت آن تسلط کامل و ایجاد دید مناسب برای کنترل مانیتورها است.
- محل نصب سیستم ذخیرهسازی : سیستم ذخیرهسازی اطلاعات و آرشیو فایلهای دوربینها باید در محلی امن و غیر دسترس باشد. این سیستم به لحاظ اهمیت و محرمانه بودن برخی اطلاعات، باید در امنیت کامل در محلی مشخص و به دور از آسیبهای جانبی نصب شود.
- محل قرارگیری اپراتور : محل قرارگیری اپراتور باید به شکلی باشد که تسلط کامل بر تجهیزات اتاق monitoring داشته باشد. همچنین برای اپراتور در کنار انجام وظیفه وسایل و امکانات رفاهی نیز فراهم باشد.
در برخی موارد در اتاق کنترل افراد زیادی مشغول بکار هستند. در این شرایط باید طراحی اتاق مانیتورینگ را به شکلی انجام داد تا تمامی کارکنان بتوانند وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
ویدئو وال و طراحی اتاق مانیتورینگ
در مطالب گذشته به طور کامل به مبحث ویدئو والها پرداختهایم؛ برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ویدئو والها میتوانید از مطالب مفید درج شده در بلاگ صدرا استفاده کنید. برای بهرهمندی بهتر از این مطالب میتوانید از قسمت جستجو این وب سایت استفاده نمایید. ویدئو والها یکی از تجهیزات کاربردی در اتاقهای مانیتورینگ بزرگ است. این نمایشگرهای صنعتی برای نمایش بزرگتر تصاویر و مشاهده آن توسط تمامی پرسنل در این اتاقها نصب میشود. ابعاد این ویدئو والها بر اساس اندازه و نیاز اتاق انتخاب میشوند. همان طور که در مقابل گذشته بیان شد، یکی از ویژگیهای اصلی ویدئو والها کارکرد ۲۴ ساعته آنها است. به دلیل عدم تعطیلی اتاق مانیتورینگ و فعالیت شبانهروزی آن، این ویژگیهای ویدئو والها بسیار کاربردی و حائز اهمیت است. همچنین امکان تقسیم بندی نمایشگر برای پخش تصاویر دوربینهای مختلف امکان پذیر است.
اتاق مانیتورینگ یکی از مکانهای حساس عملیاتی در پروژهها و مراکز مختلف است. در این اتاق اپراتورها به کنترل و نظارت محیط پیرامون خود میپردازند. این اتاق باید توسط تجهیزات مختلفی مانند مانیتورها، سیستم برق اضطراری، سیستم تهویه و… تجهیز شود و این مهم مستلزم دانش کافی برای راه اندازی اصولی اتاق مانیتورینگ است. همان طور که بیان شد اتاق مانیتورینگ به منزله قلب عملیاتی یک سازمان بوده و بدین ترتیب باید در تجهیز آن بسیار دقت نمود. برای انجام طراحی اتاق مانیتورینگ لازم است از یک کارشناس متخصص در این زمینه مشاوره دریافت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص میتوانید از خدمات مشاوره رایگان صدرا استفاده کنید. برای انجام این مهم میتوانید از طریق تماس با شماره ۰۵۱۳۷۰۲۴ اقدام نمایید.