پرده سبز استودیو , در بسیاری از فیلمهای ساخته شده در ژانر اکشن، علمی_تخیلی و… متوجه غیر واقعی بودن برخی صحنههای فیلم میشوید، اما چطور این جلوههای ویژهها را بر روی فیلم اعمال کردهاند؟ پاسخ این سوال تنها چند کلمه بوده و آن جادو پرده سبز استودیو است. باور این موضوع شاید کمی سخت باشد که بیشتر سکانسهای فیلمهای علمی_تخیلی داخل یک سوله بزرگ و با پارچه کروماکی استودیو فیلم برداری میشود. برای آشنایی بیشتر با این جادو سبز و کاربردهای آن در ادامه این مقاله با صدرا همراه باشید.
پرده سبز استودیو
یکی از پرکاربردترین ابزارهای فیلمسازی که در ساخت بسیاری از فیلمهای سینمایی، تلویزیونی و سریالها از آن استفاده میشود، پرده سبز استودیو نام دارد. پرده سبز رنگ استودیو، این امکان را در اختیار عوامل ساخت فیلم قرار میدهد تا رنگ سبز پس زمینه تصویر را با هر چیز دلخواه دیگری تغییر دهند. این ترفند در عین سادگی سبب خلق فیلمها و تصاویر باورنکردنی و ماندگاری شده است. ممکن است این سوال برای بسیاری از افراد ایجاد شود که چرا از رنگ سبز برای این منظور استفاده میشود؟ دلیل آن را میتوان تفاوت رنگ بسیار آشکار آن ذکر کرد.
دلیل سبز رنگ بودن پرده استودیو
برای پرداختن به علت سبز بودن پرده استودیو بهتر است با معنی واژه کروماکی آشنا شوید؛ به عملیات و تکنیک ترکیبهای لایههای تصویری بر پایه رنگ، کروماکی گفته میشود. حال که با معنی کروماکی آشنا شدید میتوانید از دلیل سبز رنگ بودن پرده استودیو مطلع شوید. باید در تصویرهای کروماکی، بین آن چه میخواهیم تغییر دهیم (پارچه کروماکی استودیو) و آن چه میخواهد در تصویر باقی بماند باید تفاوت رنگ آشکار و واضحی وجود داشته باشد. وجود رنگ سبز سبب میشود تا هیچ وجه مشترکی میان پوست انسان و رنگ پرده وجود نداشته باشد. در صورت استفاده از رنگهایی مانند زرد یا قرمز امکان تشخیص صحیح کامپیوتر وجود ندارد و خروجی با مشکل مواجه میشود. در برخی موارد میتوان از رنگ آبی بهجای رنگ سبز نیز استفاده کرد. در ابتدا به ترتیب از رنگهای سیاه، آبی و زرد استفاده میشد اما به دلیل عدم آشکار بودن تفاوت رنگهای سوژه و پرده استفاده از آنها لغو شد و در نهایت بر رنگ سبز به توافق حاصل شد. رنگ سبز برای دوربینهای دیجیتال مناسبتر بوده و به نور کمتری نیاز داشته و در روز عملکرد بهتری دارد؛ اما در مقابله با بازتاب نور به سختی میتواند خوب عمل کند. رنگ آبی دارای بازتاب نور کمتری بوده و در برخی موارد در شب استفاده میشود. با اطلاع از این موارد میتوان در سناریوهای مختلف از رنگ پرده مناسب بهرهمند شد. در صنعت عکاسی نیز از پردههای رنگی مختلف برای عکسبرداری حرفهای استفاده میشود.
فون عکاسی استودیو
یک نمونه از پرکاربردترین تجهیزات در عکاسی استودیویی و پرتره، فون عکاسی است. فون عکاسی پردهای بوده که در پشت سوژه قرار میگیرد و یک تصویر زمینه مناسب برای عکاسی ایجاد میکند. فون عکاسی بر خلاف پارچه سبز فیلم برداری در رنگها و طرحهای مختلف با ابعادی گوناگون تولید میشود. رنگ و طرح فون عکاسی به صورتی انتخاب میشود تا سبب حواس پرتی در بیننده نشود؛
بنابراین طرح و رنگ فون انتخابی برای عکاسی نباید زننده و براق باشد. ابعاد فون عکاسی مختلف بوده و برای عکاسی ایستاده، نشسته و به صورت قابل حمل تولید میشود. در استودیو از یک پایه ثابت برای نگهداری از فونهای عکاسی استفاده شده و میتوان فونهایی با طرحها و رنگهای مختلفی بر روی آن قرار داد.
بهترین رنگ فون عکاسی
ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال مطرح شود که برای فون عکاسی از چه نوع جنس و رنگی استفاده کنیم. پاسخ به این سوال با حوزه عکاسی مرتبط است. به طور کلی برای عکس برداری در استودیوها بهترین و پرکاربردترین رنگ سبز و سفید است؛ اما پرده عکاسی شامل طیف وسیعی از رنگها بوده که هر کدام مناسب موقعیتهای مختلفی است. از رنگ طوسی برای عکاسی مدلینگ، سبز برای استفاده از نرم افزارها و انیمیشن، سفید برای عکسهای پرسنلی و رنگهای شاد مانند صورتی، زرد، قرمز و… برای عکاسی از نوزادان و خردسالان استفاده میشود. به هنگام خرید پرده سبز studio دقت داشته باشید که جنس آن صد در صد کتان بوده و خاصیت کشسانی داشته باشد. به دلیل پرکاربرد بودن پرده سبز در عرصه فیلم برداری و عکاسی، دوام و مقاومت آن بسیار مهم است. برای آشنایی بیشتر با سایر تجهیزات فیلم برداری و عکاسی میتوانید از دیگر مقالات مفید و کاربردی بلاگ صدرا بهرهمند شوید. همچنین جهت مشاوره در زمینه آکوستیک و تجهیز اتاق استودیو با کارشناسان ما تماس بگیرید ۳۷۰۲۴-۰۵۱