در جهان امروزی، تقریبا همه چیز به ارتباطات وابسته است. جلسات غیررسمی در زمان استراحت، تلفن، ایمیل، پیامهای متنی، شبکههای اجتماعی و… ابزار بسیار خوبی برای برگزاری جلسات و گفتوگوهای روزمره و رسمی هستند؛ اما هیچکدام کامل و بدون اشکال نیستند. برای جلسات بزرگتر، طولانیتر، پویاتر، دارای شرکتکنندگانی بیش از دو-سه نفر یا حتی جلسات شخصیتر باید از سیستمهای کنفرانسی استفاده کرد. در این مطلب به معرفی سیستم های کنفرانس ایرانی و خارجی میپردازیم. با ما همراه باشید.
سیستم های کنفرانسی
یک سیستم کنفرانسی، میکروفون و بلندگویی در اختیار همه قرار میدهد که بتوانند به راحتی با دیگر افراد حاضر در جلسه ارتباط برقرار کنند؛ همچنین برای به اشتراکگذاری مقالات، ویدئوها یا دیگر فایلهای مورد نیاز برای جلسه در اختیار افراد قرار میدهد. البته در مواقعی که سفرهای جاافتاده و قدیمی برای شرکت در جلسات و سمینارها به دلیل افزایش هزینهها یا شرایط جوی نامساعد امکانپذیر نمیباشد، استفاده از کنفرانسهای تلفنی یا ویدئویی نیز جذابیت خود را دوچندان مینماید.
ویژگیهای سیستمهای کنفرانسی
سیستمهای کنفرانسی تنها به میکروفونهای معمولی محدود نمیشوند و با توجه به ویژگیهای بسیار خوبی که دارند، امکانات فراوانی با استفاده از آنها مهیا میگردد؛ برای مثال میتوان شرکتکنندگان حاضر در جلسه را توسط این سیستم شناسایی کرد، هر فرد از شرکتکنندگان مایل به صحبت کردن میتوانند توسط بلندگو صدای خود را به گوش همگان برسانند؛ قابلیت ترجمۀ همزمان صحبتهای افراد به دیگر زبانها وجود دارد؛ میتوان با این سیستمها عملیات رایگیری را انجام داد؛ زمان سخن گفتن هر فرد حاضر توسط این سیستم قابل ثبت شدن است؛ هر فرد میتواند انواع فایلهای صوتیتصویری و سندهایی همچون فایلهای word یا powerpoint را به اشتراک بگذارد. قابلیت کنترل کردن این سیستم از راه دور نیز امکانپذیر است و بسیاری از ویژگیهای منحصربهفرد دیگر که افراد و سازمانها را برای استفاده از این سسیتمها ترغیب میکند.
سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.
سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.
دستهبندی سیستمهای کنفرانسی
سیستمهای کنفرانسی ایرانی و خارجی بر اساس فاکتورهای مختلفی دستهبندی میشوند. یکی از این فاکتورها، چگونگی ارتباط منبع تغذیه و کنسول است؛ اگر این ارتباط و انتقال صوت توسط یک سری سیگنال آنالوگ یا دیجیتال و توسط سیم برقرار شود، این سیستم کنفرانسی با عنوان «سیستم کنفرانسی سیمی» و اگر ارتباط منبع تغذیه و کنسول کنفرانس توسط اتصالات wi-fi یا مادون قرمز برقرار شود با اسم «سیستم کنفرانسی بیسیم» شناخته میشود.
سیستمهای کنفرانسی سیمی خود به دو دستۀ «آنالوگ» و «دیجیتال» تقسیم میگردند. سیستمهای آنالوگ که از سیگنالهای آنالوگ برای انتقال صوت در آن استفاده میگردد، نسبت به سیستمهای دیجیتال قیمت کمتری دارند؛ اما کاراییهای آن نیز به نسبت قیمت کاهش مییابد و حد تبادل آن زیاد نیست. سیستم دیجیتال که صدای باکیفیتتر و امکانات بسیار زیادتری دارد میتواند با انواع سیستمهای تصویری و صوتی همگام شود و برای استفاده در محیطهای بزرگتر و کارآمدتر مناسب است. علاوه بر دستهبندیهای سیمی و بیسیم، یک نوع دستهبندی دیگر نیز وجود دارد که سیستم کنفرانس ویدئویی در آن جای میگیرد. در ادامه، بیشتر در خصوص این سیستم کنفرانسی مهم و پرکاربرد صحبت میکنیم.
مزایا و معایب سیستم کنفرانسی بیسیم
برای سالنهایی مناسب است که امکان سیمکشی و نصب کابل در آن وجود ندارد؛ مثلا شرکتها و سازمانهایی که مکان ثابتی ندارند و هرسال جابهجا میشوند بهتر است از این نوع سیستمهای کنفرانسی استفاده نکنند. سیستم کنفرانس خارجی بیسیم به سرعت نصب میگردد و برای نصب سریع و آسان مناسب است. از معایب این سیستم نیز میتوان به قیمت زیاد آن اشاره کرد. البته شارژ کردن باتریهای آن نیز یکی دیگر از ویژگیهای منفی آن است. البته توجه داشته باشید که با توجه به بیسیم بودن این سیستم، ممکن است تداخل سیستمها را مشاهده کنید.
مزایا و معایب سیستم کنفرانسی سیمدار
برای نصب در مکانهای ثابت مناسب است و هزینۀ کمتری نسبت به نوع بیسیم آن دارد. این نوع سیستم نیازی به شارژ کردن باتری ندارد و حفظ آن آسانتر است. البته سیستمهای سیمی نیازمند نصب حرفهای هستند و نصب آنها به سرعت امکانپذیر نیست. خوب است بدانید با توجه به سیمدار بودن این نوع سیستم کنفرانسی، امکان تداخل بسیار کاهش مییابد.
ویدئو کنفرانس چیست؟
ویدئو کنفرانس، جلسهای با دو یا چند شرکت کننده است که هرکدام از شرکت کنندگان آن از یک مکان مختلف در این جلسه شرکت میکنند. از این کنفرانسهای ویدئویی میتوان برای جلسات تیمی، برگزاری وبینارها، جلسات معرفی محصول، مصاحبه شغلی و… استفاده کرد. هدف اصلی از برگزاری کنفرانسها کمک به افراد است تا بدون در نظر گرفتن محل استقرارشان بتوانند با هم ارتباط بگیرند.
تجهیزات مورد استفاده در کنفرانس ویدئویی
چه تجهیزات و تکنولوژیهایی در کنفرانسها استفاده میشود؟ در این بخش از مطلب به همین موضوع میپردازیم. برخی تجهیزات وجود دارند که استفاده از آنها در انواع کنفرانسها و بهویژه کنفرانسهای ویدئویی معمول است. برای بخش نمایشگر، استفاده از مانیتورهای رومیزی، لپتاپ و تلویزیون رایج است. برای ایجاد صداهای شفاف و بلند نیز از میکروفونهای USB و رومیزی استفاده میشود. در زمان برگزاری جلسات توسط کنفرانسهای ویدئویی نیز میتوان با استفاده از اتصالات Wi-Fi یا اترنت به اینترنت دسترسی پیدا کرد؛ البته باید از پرسرعت بودن آن اطمینان حاصل کنید.
انواع سیستمهای کنفرانس سیستم کنفرانس ایرانی و خارجی ویدئویی
بسته به نیاز شما، انواع مختلفی از سیستمهای کنفرانس ویدئویی وجود دارد که میتوانید آنها را انتخاب کنید.
- سیستم ویدئوکنفرانس Telepresence: دارای چندین صفحه نمایش است که سبب میشود حضور فرد آنلاین در آنسوی خط بهراحتی در اتاق جلسه حس شود.
- سیستم ویدئوکنفرانس Desktop: در این سیستم، کلیۀ سختافزارها و نرمافزارها بر رایانه شخصی یا لپتاپ تعبیه شدهاند.
مهم نیست که کدام سیستم را انتخاب کنید؛ به هر صورت از این سیستم استفادههای بسیاری میشود و به شما کمک میکند که ارتباط موثر و سریعی با همکاران، مشتریان احتمالی و… داشته باشید و علاوه بر آن نیز نیازی نیست هر دو طرف در یک مکان حضور داشته باشند.
سیستم کنفرانس ایرانی
اگرچه بیشتر سیستمها و میکروفونهای کنفرانسی استفاده شده در سازمانهای مختلف در ایران، وارداتی هستند، اما یک سیستم کنفرانس ایرانی عالی که به راحتی با سیستم کنفرانس خارجی رقابت میکند سیستم کنفرانس صامع است. این سیستم میتواند تا ۷۰ میکروفون کنفرانسی را پوشش دهد و هریک از میکروفونها نیز دارای دو خروجی هدفون است؛ البته اگر آن را به یک دستگاه افزایشدهنده متصل کنید، به ۱۴۰ میکروفون کنفرانسی نیز متصل خواهد شد. در زمان روشن بودن میکروفون نیز یک لامپ LED قرمز رنگ به نمایش درمیآید تا تشخیص روشن یا خاموش بودن میکروفون کنفرانس صامع آسانتر شود. سیستم کنفرانس صامع برای وجود حق تقدم ریاست جلسه نسبت به سایر شرکتکنندگان نیز تمهیداتی اندیشیده است. بلندگوهای سیستم کنفرانس صامع که یک نمونه عالی سیستم کنفرانس ایرانی است، صداهای بسیار خوبی را پخش میکند، صداهای پخش شده توسط آن زاویهای باز دارند و بهراحتی به گوش همۀ حاضرین میرسند.
سیستم کنفرانس خارجی
سیستم کنفرانس بوش و سیستم کنفرانس رست مومنت نیز دو نمونۀ عالی و کمنظیر سیستم کنفرانس خارجی هستند که کاربردها و ویژگیهای منحصر به فرد بسیاری دارند. برای مثال سیستم کنفرانس رست مومنت و بهویژه میکروفونهای کنفرانسی رست مومنت در هر دو نوع بیسیم و باسیم وجود داشته و برای ایجاد صدایی مطلوب و بلند، عملکردی عالی دارند؛ بدین ترتیب شما میتوانید با توجه به نیاز و نوع سازمان خود مدل دلخواه و متناسب با نیازتان را انتخاب کنید.
این نوع سیستم کنفرانس خارجی بهراحتی بر روی رایانهشخصی یا لپتاپ قابل نصب است و امکان در دست داشتن کنترل نیز برای آن وجود دارد. همانند دیگر سیستمهای کنفرانسی مرسوم، با سیستم کنفرانس رست مومنت نیز میتوان عملیات رایگیری را انجام داد و همچنین میتوان افراد حاضر در جلسه را به سادگی شناسایی کرد. برخی مدلهای سیستم کنفرانس رست مومنت به نشانگر LED مجهز هستند و امکاناتی از قبیل اتصال آسان به دوربین، قابلیت ضبط، ترجمه همزمان با سخنرانی و… دارند.
سیستم کنفرانس بوش نیز از دیگر نمونههای خارجی است و با توجه به برند مطرح آن، طرفداران فراوانی دارد. این سیستم کنفرانس هم مانند دیگر سیستمهای کنفرانسی دارای انواع و مدلهای مختلفی بوده و با توجه به نیاز شما قابل خریداری است. قابلیت حضور و غیاب، رایگیری، تصویربرداری، ترجمه سخنرانی و… نیز در سیستم کنفرانس بوش وجود دارد؛ همچنین دکمههای تنظیم بلندی صدا و امکان اتصال USB و AUX نیز در آن موجود است. یکی از بهترین ویژگیها و فاکتورهای موجود در سیستم کنفرانس بوش در بخش حذف نویز آن نهفته است؛ با وجود این ویژگی منحصر به فرد، شما میتوانید بدون نگرانی از ایجاد صداهای بلند و گوشخراش به میکروفون نزدیک شوید و در صورت زنگ خوردن گوشی نیز نویزهای ایجاد شده به شدت کاهش مییابند و مانع از ادامۀ جلسه نخواهند شد.
سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.
سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.
خرید سیستم کنفرانس
در این مطلب آموزنده و مفید از سری مطالب آموزشی سایت صدرا در ابتدا به معرفی و بیان توضیحاتی در مورد سیستمهای کنفرانسی، ویژگیها، انواع و مزایا و معایب هر نوع پرداختیم و پس از آن نیز تعریفی از ویدئوکنفرانس، انواع سیستمهای ویدئوکنفرانسی و تجهیزاتی که در آنها استفاده میگردد ارائه دادیم. همچنین به معرفی سیستم های کنفرانس ایرانی و خارجی پرداختیم و ویژگیهای سیستم کنفرانس خارجی و سیستم کنفرانس ایرانی را بیان کردیم. سیستم کنفرانس بوش و سیستم کنفرانس رست مومنت، دو نمونه از سیستمهای کنفرانسی خارجی و سیستم کنفرانس صامع، یکی از نمونههای داخلی و ایرانی است که هر سه کاربردهای ویژه و منحصر به فرد خود را دارند. شما میتوانید برای اطلاع از قیمت، انتخاب و تهیۀ این سیستمها با کارشناسان صدرا در تماس باشید.