اتوماسیون و بهینهسازی فعالیتها در عصر جدید روند تازهای گرفته است. هر فعالیتی در سازمانها، شرکتها، هلدینگها و یا کارگاهها نیازمند یک واحد منظم به صورت هسته مرکزی مدیریت، به عنوان ناظم فعال در آن سازمان یا شرکت است. در نظر داشتن محلی به همین عنوان اقدامی است که جهت بهبود وضعیت کنترل و مدیریت صحیح میبایست صورت بگیرد. با صدرا ایرانیان همراه باشید تا اطلاعات کاملی درباره مهمترین نکات طراحی اتاق کنترل در اختیارتان قرار دهیم و به معرفی اتاق کنترل و استانداردهایش بپردازیم. اتاق کنترل به محلی گفته میشود که با جمع آوری همه دادههای کلی اعم از تصویری و صوتی رخ داده در یک سازمان، شرکت، نهاد و… توسط دوربینهای مداربسته، وظیفه پشتیبانی و کنترل را به عهده دارد. کلیه تجهیزاتی که برای مدیریت و مشاهده این دادهها نیاز هست، در اتاق کنترل قرار دارد.
مهمترین نکات طراحی اتاق کنترل
درک صحیح از محیط پیرامون و محلی که اتاق کنترل میخواهد در آن قرار بگیرد از ابتداییترین نکات طراحی این اتاق است. موارد زیر از جمله نکات مهم در این امر است:
اتاق کنترل باید در دورترین موقعیت نسبت به دیوارهای بیرونی ساختمان شرکت، سازمان و یا نهاد مورد نظر قرار داشته باشد تا گرمای ناشی از نور خورشید که به پنجرهها و سطوح برخورد میکند خللی در کار اپراتورها ایجاد نکند. ممکن است به دلیل کمبود فضا، امکان دوری از پنجرههای بیرونی ساختمان وجود نداشته باشد. در این صورت باید از پنجرههای دوجداره و یا سه جداره استفاده شود تا از ورود مستقیم نور خورشید به اتاق کامپیوتر جلوگیری شود. البته بدیهی است که باید فضای کافی برای قرار دادن تجهیزات در این اتاق وجود داشته باشد.
چیدمان لازمه در طراحی اتاق کنترل
نوع چیدمانی که در اتاق کنترل اجرا میشود یکی از مهمترین نکات طراحی اتاق کنترل است که نکتههای زیادی در مورد آن است که قصد داریم به اختصار آنها را شرح دهیم. بخش زیادی از ارتباط اپراتورها به صورت کلامی و غیر کلامی است. این امکان را باید اتاق کنترل به سادهترین شکل به اعضای خود بدهد. چیدمان اتاق باید به صورتی باشد که سرعت نظارت و پشتیبانی را تسهیل دهد. چیدمان اتاق باید دسترسی کامل را برای اپراتور فراهم آورد. و…
سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.
سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.
وسیلههای مورد نیاز در طراحی اتاق کنترل
برای اینکه بتوانید امنیت محیطی را که با دوربینهای مدار بسته تجهیز شده است، با طراحی اصولی اتاق کنترل کامل کنید به تعدادی از وسایل احتیاج دارید. در این بخش قصد داریم به بررسی قسمتی از آنها بپردازیم.
۱. قرار دادن چند صفحه نمایش در ابعاد مختلف با توجه به اندازه اتاق کنترل موجود
۲. خرید صندلیهای استاندارد جهت نشستن اپراتورهای اتاق کنترل
۳. تنظیم نور محیط اتاق کنترل به شکل استاندارد جهت جلوگیری از خستگی چشم اپراتورها
نورپردازی در اتاق کنترل از مهمترین نکات طراحی اتاق کنترل است و باید به طوری صورت بگیرد که نور، انعکاسی بر روی سطوح درون اتاق که از سوی اپراتورها کنترل میشوند، نداشته باشد. میزان نور در اتاق کنترل باید قابل تنظیم باشد اما استانداردهایی در این زمینه وجود دارد؛ مثلا اینکه نسبتی منطقی در وسایل موجود در اتاق کنترل با ابعاد آن وجود داشته باشد. همین موضوع به ظاهر کم اهمیت در روند نوردهی تاثیر بسزایی را داراست.
۴. به کارگیری سیستم تهویه هوای مناسب
عملکرد سیستم بدنی انسان بر اثر گرما و یا سرمای زیاد دچار اختلالاتی میشود. دمای بالا و گرمای زیاد با ایجاد احساس کلافگی و خستگی و سرمای شدید با کاهش هوشیاری فرد باعث پایین آمدن تمرکز و آرامش میشود؛ بنابراین دما و جریان هوا در اتاق کنترل باید به نحو احسن برقرار باشد. به طور استاندارد دمایی که در آن بدن انسان بهترین عملکرد خود را به جای میگذارد چیزی بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتی گراد است.
۵. امکانی برای ذخیرهسازی اطلاعات مهم
۶. محیطی برای استراحت اپراتورها در کنار اتاق کنترل
۷. تعبیه کمدهایی برای اپراتورها برای قرار دادن وسایل شخصیشان
رفته رفته هر چه جلوتر میرود، همگان بیشتر بر اهمیت اتاق کنترل آگاه میشوند. مواردی که گفته شد تنها بخشی از مهمترین نکات طراحی اتاق کنترل است. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر و راه اندازی یک اتاق کنترل استاندارد با صدرا ایرانیان در ارتباط باشید و لذت این همکاری را با ما به اشتراک بگذارید.