مترجم همزمان باید چه ویژگی هایی داشته باشد ؟
در این مقاله در زمینه مهارت هایی که یک مترجم همزمان خوب باید داشته باشد ، بررسی چالش های ترجمه همزمان و مزایا و معایب
صدا و یا صوت چیست و کاربرد های آن در سیستم های کنفرانس به چه صورت است و همچنین میخواهیم آشنایی بیشتری با مفهوم صوت را در این مقاله بررسی کنیم. صوت و یا صدا به قدری درون زندگی ما عادی شده است که بسیار کم پیش خواهد آمد که به مفهوم آن توجه کنیم و یا فکر کنیم. در این مقاله ما قصد داریم با مفهوم صدا و این که صوت به چه شکل تشکیل می شود را بررسی کنیم ، با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
در فیزیک، انرژی یا کارمایه خاصیتی از جسم است که قابل تبدیل به حالت ها و شکل های مختلف است. انرژی کمیتی بنیادین است که برای توصیف وضعیت یک ذره، شی به آن نسبت داده می شود. در کتاب های درسی فیزیک انرژی را به صورت توانایی انجام کار تعریف می کنند. انرژی است که از تحرک ذرات ماده بوجود می آید به این گونه که یک ذره با حرکت ( برخورد ) خود به ذره ای دیگر ذره دیگر را به حرکت درمی آورد و به همین ترتیب است که صوت نشر می یابد. صدا ارتعاشیست که توسط حس شنوایی انسان درک می شود و ارتعاش عبارت است از حرکت سریع و منظم اجسام به طرف جلو و عقب مانند: حرکت اره هنگام بریدن. اما برای اینکه صدای این حرکت های اجسام شنیده شود ، باید واسطه ای وجود داشته باشد . یعنی حالتی وجود داشته باشد که صدا را از منبع اصلی به شنونده برساند. این واسطه می تواند هوا، مایع و یا جسم جامد دیگری باشد. ما معمولا اصواتی که در هوا حرکت می کنند را می شنویم ولی صدا میتواند در گاز، مایع و حتی جامدات نیز حرکت کند.
سرعت صوت فاصلهای است که یک موج صوتی در مدت زمان یک ثانیه در یک سیال میپیماید. سرعت صوت مشخص میکند که این موج در بازهٔ مشخصی از زمان چه مسافتی را طی میکند. سرعت صوت در جامدات به دلیل تراکم زیاد مولکولها، بیشتر از مایعات و در مایعات نیز بیشتر از گازها است. صوت بر خلاف امواج دیگر مانند نور و گرما فقط در محیطی نشر مییابد که ماده وجود داشته باشد. صوت خیلی کندتر از نور حرکت می کند، صوت در هوا با سرعتی معادل ۳۴۰ متر در ثانیه و یا ۱۲۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت می کند. صوت همیشه با این سرعت سیر نمی کند، سرعت آن در هوای مرطوب تندتر از هوای خشک است و در جهت موافق وزش باد نیز سرعت آن سریعتر است سرعت صوت در آب زیادتر از سرعت آن در خشکی است و مسافت بیشتری را طی می کند. این نکته را بخاطر داشته باشی که صوت در خلاء شنیده نمی شود ! و این بدین معناست که اگر بر سطح ماه (که هوایی وجود ندارد) انفجاری روی دهد صدای آن شنیده نخواهدشد. از واحد دسیبل نیز برای اندازهگیری شدت صوت استفاده میکنند. محدودهٔ شنوایی انسان بین ۲۰ تا ۲۰۰۰۰ هرتز میباشد.
ویژگی های صدا عبارتند از بسامد، طول موج ، دامنه و سرعت از لحاظ فیزیکی ، صدا ارتعاش مکانیکی یک محیط الاستیک گازی، مایع یا جامد است. صدا شکلی از انرژی مکانیکی است که هنگامی که ذرات در اطراف موقعیت تعادل خود نوسان کنند تولید میشود. انتشار صوت در هوا زمانی اتفاق میافتد که یک منبع صدا ، معمولاً یک شی ارتعاشی مکانیکی تحت تأثیر باعث میشود مولکولهای هوا چسبیده به سطح آن در اطراف موقعیت خود نوسان کنند. با توجه به خاصیت ارتجاعی هوا صدا از طریق هوا با استفاده از نوسانات پی در پی از همسایه ذرات هوا الاستیک ساطع میشود، و یک موج صوتی بهطور پیوسته درحال پیشرفت است. در یک موج صوت در هوا ذرات در همان جهت انتشار جبهه موج (= موج طولی) نوسان خواهد داشت ، و این موضوع باعث ایجاد مناطق با فشار بالاتر به ترتیب پایینتر نسبت به فشار اتمسفر خواهد شد ؛ بنابراین امواج صوتی میتوانند به عنوان امواج فشار هوا رفتار کنند.
ما به چهار شرط ضروری نیاز داریم.انرژی کافی ( نیرویی که توانایی این را داشته باشد منبع صوت را مرتعش کند ) منبع متناسب و یا ( Vibrator ) جسمی که بتواند مرتعش شود. محیط واسط مناسب (medium) محیطی که بتواند ارتعاشات تولید شده را به شنونده برساند. گوش سالم، سیستم شنوایی که بتواند ارتعاشات رسیده را دریافت کند. صدای دریافتی به مجرای خارجی وارد شده پس از مرتعش نمودن پرده صماخ ، انرژی را به زنجیره استخوانی و سپس گوش داخلی منتقل میکند. تا به اینجای مقاله با مفهوم صوت و صدا آشنا شدیم و حالا میخواهیم کاربرد صدا در سیستم های کنفرانس را با هم بررسی کنیم.
حدود اصوات قابل درک : شخص سالم و عادی ارتعاشاتی را درک میکند که فرکانس آنها بین ۲۰ تا ۲۰ هزار هرتز باشد. گوش قدرت تشخیص اختلاف ارتعاشات بیشتر از ۴ هزار تا ۵ هزار در ثانیه را ندارد.
یکی از شاخههای علم فیزیک است و موضوع آن بررسی موجهای مکانیکی در گازها، مایعها و جامدها، از جمله نوسانها، صدا، فراصوت و فروصوت است. کاربردهای آکوستیک در بسیاری از جنبههای زندگی امروز دیده میشوند و سادهترین نمونه آن صنایع صوتی و نیز کنترل نویز (مکانیکی) است. واژهٔ آکوستیک برگرفته از ریشهٔ یونانی ακουστικός، به معنای برای و از شنوایی و نیز از ἀκουστός به معنای قابل شنیدن است. شدت صوت را در نتیجه شدت تأثیر گوش خود درک مینماییم و آن کیفیتی است که ضعف و قوت صوت را تعیین میکند. از لحاظ فیزیکی شدت صوت مقدار انرژی است که در واحد زمان از واحد سطح که عمود بر جهت انتشار صوت قرار گرفته باشد، میگذرد. تجربه و محاسبه نشان میدهد که مقدار شدت با سه عامل نسبت مستقیم دارد. این سه عامل شامل مجذور دامنه ارتعاش ، مجذور فرکانس و مجذور چگالی است. بنابراین برای صوت معین (فرکانس ثابت) که در محیط معین (چگالی ثابت) انتشار مییابد، شدت متناسب با مجذور دامنه ارتعاشات آن است.
حدود اصوات قابل درک : شخص سالم و عادی ارتعاشاتی را درک میکند که فرکانس آنها بین ۲۰ تا ۲۰ هزار هرتز باشد. گوش قدرت تشخیص اختلاف ارتعاشات بیشتر از ۴ هزار تا ۵ هزار در ثانیه را ندارد.
یکی از مهمترین دغدغه ها در برگزاری کنفرانس های کاری و یا برگزاری همایش ها و همچنین کنفرانس های خبری دارا بودن یک سیستم صوت مناسب است , که تاثیر زیادی در اجرای برنامه و آرامش خاطر شرکت کنندگان جلسه دارد. در مواقعی که تعداد حضار کم باشد مجریان کار از سیستم های سنتی معمول به همراه میکروفن های بی سیم استفاده می کنند. در مواقعی که تعداد سخنرانان جلسه زیاد باشد عموما از سیستم های صوت مخصوص کنفرانس ها استفاده می کنند. استفاده از این سیستم ها باعث صرفه جویی در زمان ، ایجاد نظم در جلسه و ارتباط بهتر بین سخنرانان و مدیران جلسه می شود.
اصلی ترین جزء در هر سالن کنفرانس میکروفن های نصب شده بر روی میز می باشند , و تمام امکانات مورد نیاز ریاست و شرکت کنندگان بر روی این کنسول ها قرار دارد. علاوه بر زیبایی و استحکام ظاهری ، امکانات سخت افزاری و نرم افزاری از قبیل امکان رای گیری، ترجمه همزمان، خروجی هدفون و رکوردر از جمله امکانات قابل دسترسی بر روی کنسول های کنفرانس است. با توجه به فراگیر شدن استفاده از سیستم های بی سیم در تمام صنایع و تجهیزات ، میکروفن های کنفرانس بیسیم نیز بعلت محاسنی از جمله کاهش تعداد میکروفن ها بعلت قابلیت جابجایی بین نفرات ، عدم نیاز به برشکاری و سوراخکاری بر روی میز ، سهولت و سرعت در نصب مجدد و عدم نیاز به کابل کشی که در اختیار کاربر قرار میدهد بعنوان بروزترین تکنولوژی در این صنعت معرفی و توصیه میگردد.
زمانیکه حجم صدای خروجی از بلندگوهای داخلی سیستم کنفرانس برای تمام حضار کفایت نکند,و یا نیاز به پخش صدای فیلم، پرزنتیشن، موسیقی و … در سالن وجود داشته باشد ، استفاده از یک سیستم صوتی جانبی متناسب با ابعاد سالن و حجم صدای مورد نیاز توصیه میگردد. این مجموعه معمولا شامل اسپیکرهای حرفه ای، میکسر، آمپلی فایر و در صورت نیاز میکروفن های بیسیم و باسیم دستی و یقه ای میباشد.
زمانی که بهترین اسپیکر یا بلندگو را برای خود میخرید قطعا از تجربه شنیدن موسیقی با کیفیت لذت خواهید برد. اگر از انتخابهایی که میتوانید داشته باشید مطلع شوید، میتوانید اسپیکر مناسب را برای خانه، محل کار یا سفر خود سفارش دهید. ساختار اسپیکرها کاملا براساس صدایی که شما میخواهید و نوع استفاده شما ساخته میشود. اگر از افراد اهل موسیقی هستید و میخواهید از کلکسیون موسیقی خود لذت تمام را ببرید باید یک اسپیکر که باند چپ و راست دارد بخرید. اگر اهل فیلم دیدن هستید و فیلمهای با کیفیت میبینید ، میتوانید یک سیستم سینمای خانگی با باندهایی دور تا دور خانه برای خود دست و پا کنید که صدایی دالبی و با کیفیت در محیط پخش میکند که شما را در برمیگیرد.
بطور کلی آمپلی فایر به دستگاهی گفته می شود که کیفیت صدای خروجی دستگاه شما را افزایش می دهد، شاید در برخی از مراکز عمومی دیده اید که صدای بلندگو ها بسیار کم کیفیت یا قطع و وصل می شود که نشان از کیفیت کم صدا می باشد، ولی با استفاده از آمپلی فایرها این مشکل حل می شود و صدای مورد نظر قبل از اینکه به بلندگو فرستاده و پخش شود. آمپلی فایر صدا را تقویت و سپس به بلندگوی مورد نظر ارسال می کند که باعث می شود کیفیت صدا در حد بالا و بدون نویز و قطع و وصلی باشد، همچنین از آمپلی فایر ها در سیستم های قدرتمند خودرو نیز استفاده می شود که هر فردی بر روی ماشین خود ، سیستم صدایی نصب می کند ، این آمپلی فایر ها هم در کنار آن باید تهیه و نصب شوند که صدا بدون افت کیفیت و بدون هیچگونه نویزی باشد.
همانطور که در بخش قبلی نیز به آن اشاره شد وظیفه اصلی آمپلی فایر ها تقویت صدا می باشد. به عنوان مثال شما یک فلشی دارید که آهنگ های مورد نظر شما داخل آن است و می خواهید آن را در سیستم ماشین خود پخش کنید در ابتدا این اطلاعات و آهنگ ها از روی حافظه فلش خوانده می شوند، و بعد از آن این اطلاعات و دیتا ها از حالت دیجیتال به حالت آنالوگ تغییر می یابند، و به کمک ابزار ها و فیلتر هایی مانند آکولایزر ها تقویت و بهینه شده و در نتیجه آماده پخش بر روی سیستم می شود. مشکل اساسی و مهم این است که با وجود این کار هایی که توسط سیستم انجام می شود باز دیتای مورد نظر برای پخش شدن صدا به صورت عالی، ضعیف می باشد و می تواند با مقداری زیاد کردن صدای آهنگ شاهد نویز و افت کیفیت صدا باشیم، در اینجا می باشد که تقویت کننده های صدا وارد عمل می شوند تا این مشکل را حل کنند. در این مقاله با نحوه ایجاد صدا و این که صوت چیست آشنایی پیدا کردیم و همچنین با کاربرد های سیستم صوت در کنفرانس ها و آشنایی با تجهیزات صوتی کنفرانس اطلاعاتی رو بررسی کردیم، همچنین شما میتوانید با دنبال کردن صفحه اینستاگرام و کانال تلگرام شرکت صدرا از آخرین محصولات و پیشنهاد های ویژه میتوانید اطلاع کسب کنید.
مطالب مرتبط
در این مقاله در زمینه مهارت هایی که یک مترجم همزمان خوب باید داشته باشد ، بررسی چالش های ترجمه همزمان و مزایا و معایب
فناوری تله مدیسین (Telemedicine) به معنی پزشکی از راه دور است و این موضوع در سال ۱۹۷۰ میلادی توسط فردی به نام توماس برید Thomas
تـجهیـزات اتاق بحران اتاق بحران یکی از مهمترین بخش های هر کارخانه، شرکت و یا سازمان محسوب میشود. به همین دلیل است که در تهیه
تنوع میکروفونهای استودیویی موجود در بازار باعث سردرگمی برخی از کاربران شده است؛ چراکه گزینههای زیادی در این حوزه موجود هستند که اگرچه در برخی
کافیست شماره خود را وارد کنید تا کمتر از ۲ دقیقه مشاوره بگیرید.
طراحی و توسعه یافته درشرکت دانش بنیان صدرا
کمتر از دو دقیقه تماس می گیریم.
جهت برقراری ارتباط لطفا نام و شماره تماس خود را وارد نمایید.