میکروفون کنفرانس

بسته به اندازه اتاق کنفرانس ، اندازه میز کنفرانس یا حتی چیدمان های صندلی کنفرانس ، نیازهای کاملاً متفاوتی نسبت به میکروفن کنفرانسی خواهید داشت. البته ، یک اتاق کنفرانس کوچک نیاز به راه اندازی میکروفون کنفرانس بی سیم گران قیمت یا میکروفن های مخصوص گردن غاز برای هر نفر ندارد. اما در آن طرف موضوع ، سالن کنفرانس های عظیم با چندین میز کنفرانس و با چندین صندلی کنفرانس به میکروفون های بیشتری نیاز دارند. و باید تهیه یک میکروفون رومیزی برای این سالن ها را در بالاترین سطح انتخاب قرار داد.

انواع میکروفون رومیزی کنفرانس

برای هر نوع سالن کنفرانس ، کیفیت میکروفون رومیزی در شفافیت سخنرانی موضوعی بسیار مهم می باشد. از این رو انتخاب یک میکروفون کنفرانسی مناسب با سالن کنفرانس شما در موفقیت به اجرای یک جلسه ی مفید بسیار کمک می کند. میکروفون کنفرانسی سیگنال های خود را توسط واحد کنترل تبادل می کند ، ودر این بین گاهی تقویت کننده های جهت تقویت کننده صدا در میکروفون کنفرانسی به خوبی انجام شود. میکروفون سالن کنفرانس را می توان به سه نوع ، میکروفون کنفرانس سیمی و میکروفون کنفرانس بی سیم و میکروفون چند رسانه ای تقسیم کرد. که در ادامه به توضیح هر یک می پردازیم.

میکروفون های سخنران

میکروفن های رومیزی کنفرانس معمولا از یک میکروفن ریاست و چندین میکروفن سخنران تشکیل شده است. که بطور سری به دستگاه مرکزی که وظیفه تغذیه میکروفن ها و کنترل سطح صدای سالن جهت جلوگیری از نویز را دارد متصل شده اند. با توجه به امکانات متنوع این سیستم ، کنترل جلسات بهبود یافته و امکانات متنوعی در اختیار کاربران قرار داده است.سیستم صوت دیجیتال شرکت کننده تمامی شرکت کنندگان نیز مانند رئیس جلسه می توانند از این کنسول برای صحبت کردن و شنیدن صحبتهای سخنران و شرکت در رای گیری از آن استفاده کنند و تفاوتی در ظاهر و کارایی با کنسول ریاست ندارد .

میکروفون کنفرانس ریاست

این میکروفن رومیزی کنفرانس در اختیار مدیر جلسه قرار می گیرد. از لحاظ امکانات تقریبا تمام ویژگی های میکروفن کنفرانسی سخنران را دارا می باشد به علاوه اینکه مدیر جلسه امکان قطع میکروفن های سخنرانان و محدود کردن تعداد سخنرانان را نیز دارد. همچنین در بعضی از سیستم ها امکان حضور غیاب توسط مدیر جلسه فراهم شده است. سیستم صوت دیجیتال ریاست متشکل از یک میکروفن ، اسپیکر داخلی و کلیدی جهت قطع و وصل صدای میکروفن خود و سایر شرکت کنندگان می باشد. در کنسولهای دیجیتال امکاناتی از قبیل تنظیم صدا، رأی گیری، حضور و غیاب، ترجمه همزمان وجود دارد.

سوالی دارید؟ مشاوره تخصصی دریافت کنید.

میکروفن گردن غازی بی سیم

این مدل از میکروفون رومیزی کنفرانس برای برقراری ارتباط از فناوری Wifi یا Infrared استفاده می کند. مزیت میکروفون کنفرانس بی سیم ، آزادی جهت جابجا کردن و جلوگیری از بروز مشکلات کابل است. به عنوان مثال ، اگر کابل به دلیل دست خوردگی یا کشیدی معیوب شود و قصد تعویض کابل میکروفن کنفرانسی خود را بکنید ممکن است این یک روند طولانی و بسیار زمان بر برای شما باشد. مضرات میکروفون کنفرانس بی سیم این است که مشخصات خاصی در مورد دامنه میکروفون و واحد کنترل دارند. همچنین مدت زمان استفاده از میکروفون کنفرانس بی سیم در محدودیت عمر باتری آن است. همچنین ممکن است از سایر تجهیزات رادیویی در میکروفون های کنفرانسی بی سیم شما، تداخلی به وجود آورد ، اگرچه مدل هایی از این میکروفون کنفرانس بی سیم وجود دارند که با دارا بودن کانال هایی انتخاب، سوئیچ را فراهم کرده  تا فرکانس میکروفون ها بدون هیچ مشکلی انتقال یابد. به طور معمول ، برای تجهیزات صوت سالن های کنفرانس بزرگ ، بیشتر از میکروفون بی سیم کنفرانس استفاده می شود تا میکروفون های سیمی.

میکروفون کنفرانس بی سیم
میکروفون کنفرانسی صدرا SM55

میکروفون کنفرانس سیمی (باسیم)

این میکروفون کنفرانسی از کابل برای انتقال سیگنال برای کارهای ارتباطی استفاده می کند. از مزایای میکروفون کنفرانس سیمی این است که به طور کلی ارزان تر و قابل اطمینان تر است. به گونه ای که دیگر نیازی به نگرانی در مورد مشکلات مربوط به فرکانس یا باتری را ندارید و به عبارتی رفع مشکلات ناشی از ارتباطات آن ها هم ساده تر است. موضوعی که می تواند شما را آزار دهد وجود کابل های بسیار  بلند آن در سالن شما می باشد و دیده شدن مقداری از کابل میکروفون کنفرانسی برروی میز کنفرانس. که در صورت برخورد افراد با کابل ممکن است موجب قطع شدن میکروفون کنفرانس شما شود. تیم فنی صدرا ایرانیان این موضوع را به روش خود و به وسیله های ابزار گوناگون تا حد بسیاری زیاد در سالن های کنفرانس رفع می نماید. در صورت نیاز به مشاوره تماس حاصل فرمایید.

میکروفون های کنفرانس چندرسانه ای

نه تنها کارکردهای میکروفن گردن غازی معمولی را دارند بلکه دارای امتیازات بیشتری نسبت به میکروفون کنفرانس معمولی دارند. این میکروفون سالن کنفرانس با دارا بودن صفحه نمایش بزرگ برای سایر عملکردها مورد استفاده قرار می گیرد. از سایر عملکردهای دیگر این میکروفون کنفرانس می توان به انتقال فیلم و دریافت فایل های تصویری ، اشتراک صفحه یا مطالب که سخنران قصد توزیع بین حاضرین را دارد و امکان را گیری را اشاره کرد. میکروفون های چندرسانه ای معمولاً از قدرت و سرعت شبکه بالاتری نسبت به دستگاه های سنتی و قدیمی برخوردار هستند. علاوه بر این ، این میکروفون های کنفرانس نیاز به دانش و تخصص بیشتری برای تنظیم و پیکربندی دارند که این امر توسط واحد پروژه صدرا ایرانیان قابل اجرا می باشد. میکروفون های چند رسانه ای تقریبا نیاز شما را از نمایشگر رومیزی یا بلندگو های دیواری تا حدودی رفع می کنند که با توجه به همه این موارد قیمت بالاتری هم دارند.

میکروفون کنفرانس چند رسانه ای
میکروفون یقه ای

میکروفون های یقه ای

میکروفون های Lapel یا میکروفون یقه ای به لباس یا کت شما وصل می شوند و معمولاً به فرستنده یک دستگاه بی سیم متصل می شوند. این میکروفون یقه ای به سخنران اجازه می دهد تا از دست ها آزادانه استفاده کند و انتقال صوت به صورت بی سیم این امکان را مهیا می کند تا سخنران به صورت آزاد در صحنه حرکت می کند. برای اطمینان از انتقال صوت باکیفیت ، میکروفن یقه ای باید در جای مناسب روی بدن قرار گیرد. علاوه بر این ، باید صدا را از سیستم صوت کنفرانس تنظیم کرد تا از انتقال صوتی صحیح اطمینان حاصل شود.

چرا برای جلسات خود به سیستم صوت کنفرانس نیاز داریم؟

برقراری راتباط قوی

در جریان جلسات برای آنکه بتوانند افراد به صورت رسا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند نیازمند میکرفون هستند. برای این موضوع می توان از میکروفون ها دستی استفاده کرد اما موضوعی که می توانند آزار دهنده باشد جایجایی آن است. بر همین اساس برای استفاده آسان تر باید از میکروفون های گردن غازی یا کنفرانس استفاده کرد.

سیستم رای گیری

در پایان جلسات کنفرانس جهت جمع بندی مطالب و کسب نتیجه معمولا از روش های مختلف رای گیری استفاده می شود. بر همین اساس در سیستم های صوت کنفرانس از سیستم رای گیری استفاده میشود تا حاضرین در جلسه بتوانند به وسیله میکروفون ها روبروی خود آرای مد نظر خود را ثبت کنند.

بهبود جریان جلسات

سیستم های صوت کنفرانس از قابلیت های مختلفی برخوردار هستند. به گونه ای که برخی از سیستم ها دارای قابلیت رای گیری، صفحه نمایش برای انتشار نمودارها و مترجم همزمان و غیره هستند. تمامی این قابلیت های موجود در سیستم های کنفرانس برای این موضوع هستند تا روند جلسات بهبود پیدا کنند.

ثبت و ذخیره جلسات

به وسیله سیستم های صوت کنفرانس، میکروفون های رومیزی و دیگر تجهیزات وابسته، می توان گفتگو های صورت گرفته داخل جلسات را به خوبی ثبت و ذخیره کرد. و دیگر نیازی نیست از دیگر تجهیزات خارجی جهت انجام این امر استفاده کرد و تنها کافیست به وسیله یک کلید سیستم صوت را آماده ثبت گفتگو ها کنید.

عواملی مهم در خرید سیستم صوت کنفرانس

تعداد شرکت کنندگان

برای تعیین تعداد میکروفون های خود ابتدا باید تعداد حاضرین خود در جلسه را به صورت میانگین در نظر بگیرید. اکثر واحدهای کنترل مرکزی می توانند ۸۰-۱۲۰ میکروفون را مدیریت نمایند ، بنابراین در موارد گروه های بسیار بزرگ ، افزایش تعداد کاربران می تواند در آینده واحد کنترل مرکزی شما تحت تاثیر قرار دهد. پس توصیه می کنیم قبل از تهیه تجهیزات صوت کنفرانس خود نسبت به تعداد میکروفون رومیزی کنفرانس خود اطمینان حاصل نمایید.
  • بسیار با اهمیت

سهولت استفاده

سیستم های صوت با هدف افزایش راندمان جلسه شما استفاده می شوند بنابراین تجهیزات باید برای استفاده کنندگان راحت باشد. اگر شرکت کنندگان نتوانند از آن این تجهیزات صوت کنفرانس صوت به راحتی استفاده کنند ، از هزینه ای که در تجهیزات خود صرف کرده اید استفاده مطلوبی نخواهید کرد.
  • با اهمیت

ویدیو کنفرانس

البته باید در نظر داشت که سیستم ویدیو کنفرانس فقط با میکروفون های خاصی قابلیت اجرا دارد و در صورتی که قصد راه اندازی ویدئو کنفرانس را دارید باید میکروفون های تهیه کنید که اگر در آینده قصد اجرای ویدیو کنفرانس را داشته اید قابلیت این امر وجود داشته باشد. به دلیل اینکه تماسهای تلفنی سنتی ممکن است دچار اختلال شوند و می توان گفت ویدئو کنفرانس می تواند تمام این مباحث را پشت سر بگذارد.
  • با اهمیت

مکان

مکان رویداد شما مشخص خواهد کرد که آیا به سیستم صوت کنفرانس سیمی یا بی سیم نیاز دارید. اگر قصد استفاده از سینگال های مادون قرمز را دارید ، حفظ خط دید بین فرستنده و گیرنده نیز مهم است ، زیرا سیگنال های IR نمی توانند از دیوار های عبور کنند.
  • بسیار با اهمیت

سوالی دارید؟ مشاوره تخصصی دریافت کنید.

سوالات متداول در زمینه میکروفون کنفرانسی

با توجه به اینکه میکروفن بی سیم قابلیت جابه جایی دارد و نیازی به کابل کشی ندارد، اما ما به شما میکروفون کنفرانسی باسیم را پیشنهاد میکنیم به این دلیل که نیازی به شارژ ندارد ، همچنین ممکن است میکروفون های رومیزی بی سیم با سایر تجهیزات رادیویی تداخل داشته باشند. به طور کلی اکثر اوقات از سیستم‌ های کنفرانس سیمی در تجهیز سالن های کنفرانس استفاده می شود.

نحوه کار سیستم اتوترکینگ به این صورت است که با روشن شدن هر میکروفون رومیزی، دوربین های کنفرانسی نصب شده در سالن به سمت شرکت کننده گردش می کنند و تصویر سخنران را نمایش  دهد.

معمولا فاصله استاندارد و بدون افت کیفیت صدا در میکروفون رومیزی از فاصله ۱۰ تا ۳۵ سانتی متری می باشد.

از نظر عملکرد تفاوتی بین میکروفون رئیس و شرکت کننده وجود ندارد اما در میکروفون رومیزی رئیس یک دکمه مازاد جهت تعیین حق تقدم صحبت کردن، تذکر یا قطع صدا میکروفون شرکت کنندگان و دیگر دستورات وجود دارد.

هنگام خرید میکروفون رومیزی باید به بررسی کیفیت اجزای میکروفون مانند بدنه ، خروجی هدفون ، بلندگو  ، صفحه نمایش همچنین حساس بودن میکروفون رومیزی به فشار صوتی دهان شرکت کننده ، همچنین به بررسی جنس میکروفون گردن غازی و میزان انعطاف پذیری آن بپردازیم.

میکروفون کنفرانس در اندازه‌های مختلفی تولید می‌شود. حتی میکروفن هایی وجود دارند که بصورت فلت هستند و کله غازی ندارند. سایر میکروفن‌های کنفرانس هم از کله غازی سایز ۱۰ سانت تا سایز ۶۰ سانت تولید و در بازار عرضه می‌‍شوند.

مطالب آموزشی

میکروفون اتاق کنفرانس

میکروفون اتاق کنفرانس

در بسیاری از شرکت­ها و سازمان­ها وجود حداقل یک اتاق کنفرانس بسیار ضروری است. برگزاری جلسات مهم درون سازمانی و …

میکروفون-کنفرانسی

میکروفون سالن کنفرانس چیست؟

میکروفون سالن کنفرانس چیست؟ اتاق کنفرانس را می‌توان به ‌عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر شرکتی دانست. تجهیزات بسیاری در …

میکروفون-ویدئو-کنفرانس

میکروفون ویدئو کنفرانس

ویدئو کنفرانس‌ها با هدف افزایش ارتباطات و کاهش هزینه‌های رفت و آمد و جابه‌جایی ایجاد شدند. به کمک این ابزار …

میکروفون یقه ای

آشنایی با میکروفون یقه ای و کاربرد آن

مدت زمان مطالعه مقاله میکروفون یقه ای : ۸ دقیقه حتما نام میکروفون به گوش شما نیز خورده است و …