با توجه به رشد استفاده از تکنولوژی در سالهای اخیر، افراد همواره به دنبال راحت تر کردن ارتباطات خود با کمک گرفتن از تکنولوژی هستند. همچنین با شیوع بیماری کرونا، بیشتر ارتباطات حضوری، جای خود را به ارتباطات مجازی و از راه دور دادند. به همین دلیل افرادی با جایگاه شغلی مختلف مانند اساتید و معلمان، مدیران شرکت و… مجبور به تهیه ابزار لازم برای برقراری ارتباط باکیفیت با مشتریان، کارمندان و دانشجویان خود شدند. دوربین وب کنفرانس ابزاری است که برای جلسات ویدئو کنفرانسی مورد استفاده قرار میگیرد. این دوربین انواع مختلفی دارد و توسط برندهای مختلفی تولید میشود. با توجه به وجود تنوع در گزینههای انتخابی، ممکن است برای تهیه آن به چالش بخورید. با صدرا همراه باشید تا با معرفی دوربینهای وب کنفرانس شما را راهنمایی کند.
دوربین وب کنفرانس چیست؟
منظور از دوربین ویدئو کنفرانس یا وب کم (Web camera) همان دوربین کوچک در بالای لپ تاپ ها است که به کمک آن به برقراری ارتباطات تصویری در صفحات وب و یا شبکه های اجتماعی مختلف میپردازیم. کامپیوترهای خانگی به دلیل جدا بودن مانیتور، فاقد دوربین وب برای کنفرانس هستند؛ به همین دلیل باید جدا تهیه شده و از طریق پورت USB به کامپیوتر متصل شود. دوربینی که در لپ تاپ ها قرار دارد نیز ممکن است برای مصارف حرفه ای تر، مورد تأیید کاربران نباشد.
انواع دوربین کنفرانس
دوربین وب کنفرانسی، با توجه به تجهیزات آن و کاربرد افراد به دو دسته کلی تقسیم میشوند. دسته اول، دوربینهای مصرفی که شامل دوربین های وب هم هستند و برای ضبط تصاویر و فیلمهای معمولی و تماسهای تصویری روزمره کاربرد دارند. در دسته دوم، دوربین های حرفه ای قرار دارند که مناسب برای ویدئو کنفرانس ها و یا ساخت فیلم های حرفه ای هستند.
سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.
سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.
در خرید دوربین وب کنفرانس چه مواردی را باید درنظر گرفت؟
کیفیت میکروفون
در دوربین وب کنفرانس میکروفون قرار دارد که کیفیت آن را باید با توجه به استفاده خود در نظر بگیرید. به عنوان مثال اگر برای مصارفی مانند تماس تصویری استفاده میکنید، مطمئن شوید که میکروفون موجود در وب کم قابلیت حذف نویز را دارد. اگر برای برگزاری کنفرانس های مختلف به دنبال وب کم هستید، میکروفون آن باید توانایی انتقال صدای محیط را داشته باشد.
نرخ فریم
منظور از فریم ریت تعداد تصاویر متوالی است که باعث تشکیل ویدیو میشوند، به بیان دیگر به تعداد فریمها در هر ثانیه گفته میشود. دوربینهایی که فریم ریت بالاتری را پشتیبانی میکنند، تصاویر روانتری را ارائه میدهند و کیفیت بالاتری دارند. بهتر است که حداقل فریم ریت وب کم انتخابی، ۳۰ فریم در ثانیه را پشتیبانی کند.
فوکوس (بزرگنمایی) خودکار
امروزه بیشتر دوربینها از این امکان پشتیبانی میکنند. در جلسات و کنفرانس های رسمی، ممکن است افراد موقعیت و شرایط تنظیم دوربین بر روی خود یا دادههایی را که ارائه میدهند، نداشته باشند. در این حالت اگر دوربین به صورت خودکار قادر به انجام فوکوس باشد و کیفیت را حفظ کند، مزیت مهمی به شمار میآید.
کیفیت و وضوح تصویر
اگر وضوح تصاویر در دوربین وب کنفرانس برای شما در اولویت قرار دارد، باید دقت داشته باشید وب کمی را انتخاب کنید که از رزولوشن بالایی برخوردار باشد. در حال حاضر دو نوع رزولوشن متداول برای وب کم ها وجود دارد؛ نوع Standard Definition با رزولوشن ۶۴۰*۸۴۰ و نوع دوم High Definition یا HDکه نوع دوم کیفیت بالاتری دارد.
افکتهای ویدئویی
برخی از وب کمها با کمک نرمافزارهای خاص این امکان را به شما میدهند که با توجه به نیازتان، پسزمینه ویدیویی را که از خود ثبت میکنید، حذف کنید.
لنز
لنز دوربینهای وب، از دو نوع شیشه و یا پلاستیک ساخته میشود. اگر شما به دنبال تولید محتوای حرفه ای تر و تخصصیتر هستید و یا کنفرانس های تخصصی را برگزار میکنید که نیاز به تصاویر و ویدئوهای باکیفیت دارید، لنزی از جنس شیشه بهترین انتخاب است. لنزهای پلاستیکی از کیفیت تصویر کمتری برخوردار هستند و قیمت ارزانتری هم دارند. علاوه بر تمامی ویژگی هایی که بیان شد، باید به این نکته مهم توجه کنید که آیا وب کمی که انتخاب کردهاید با سیستم شما سازگار است یا خیر. به بیان دیگر؛ ممکن است شما انتخابی داشته باشید که سیستم شما یک یا چند مورد از قابلیتهای آن را پشتیبانی نکند و خب در این صورت باید در انتخاب خود تجدید نظر کنید تا دچار ضرر نشوید.
همچنین در نظر داشته باشید که ساختار وب کمی که انتخاب میکنید، نیازهایتان را برآورده کند. منظور از ساختار وب کم مواردی مثل داشتن قابلیت چرخش، قابل استفاده برای مانیتور و یا لپتاپ و سایر مواردی است که با توجه به شرایط و موقعیت استفاده افراد میتواند متغیر باشد.