برای آشنایی با نحوه تعمیرات ال سی دی نیاز دارید که ابتدا با مفهوم کلی ال سی دی آشنا شوید. LCD مخفف کلمات Liquid Crystal Display بوده و به معنای صفحه نمایش با محلول کریستال مایع است. این مایع جالب را اولین بار فردریک راینایزر، گیاهشناس استرالیایی در سال ۱۸۸۸ کشف کرد. تمام مواد موجود در پیرامون ما از سه حالت کلی خارج نیستند، مایع، جامد و گاز.
کریستال مایع نه مایع است و نه جامد! این ماده میتواند بسته به شرایط، شکل خاصی به خود بگیرد. دلیل کارکرد نامناسب صفحه نمایشگرهای لپتاپ را در همین موضوع میتوان جستجو کرد.
اختلالاتی که ممکن است برای نمایشگر شما به وجود آید
همیشه گرانترین و اصلیترین قطعه در بحث تعمیرات تلویزیون و نمایشگر LED و یا LCD آن است که چیزی حدود ۷۰ درصد قیمت و ارزش یک تلویزیون را شامل میشود. از این رو زمانی که LCD تلویزیون دچار مشکل میشود افراد ترجیح میدهند بهجای تعمیر ال سی دی یک نمایشگر جدید تهیه کنند. مجموعه ایرادهایی که ممکن است نمایشگر شما دچار آن شود بسیار گسترده میباشد مانند خوردگی پنل تلویزیون که به معنی نفوذ مایعات رسانا به داخل نمایشگر است و در نهایت منجر به آسیب دیدن فلتهای انتقالدهنده میشود، شکستگی پنل نمایشگر که به علت افتادن و ضربه دیدن به وجود میآید و ایجاد خطوط عمودی بر روی تلویزیون یا همان پیکسل سوختگی که در اثر استفاده و استهلاک دستگاه بروز میکند. این موارد همه بخشی از اختلالاتی هستند که ممکن است در پنل تلویزیونهای LCD و LED ایجاد شوند.
بسیاری از اختلالاتی که در پنل تلویزیون به وجود میآید قابل تعمیر هستند و از تعویض آن هزینه بسیار پایینتری خواهند داشت؛ اما تعمیر پنل تلویزیون قواعد و مراحل خاص خود را دارد و نمیتوان یک راه حل تعمیراتی کلی برای همه در نظر گرفت.
در زیر به برخی از اختلالاتی که ممکن است برای پنل تلوزیون پیش بیاید می پردازیم:
آب خوردگی پنل تلویزیون

عموم مردم با دیدن این تیتر تصور میکنند که منظور ما تنها نفوذ آب به داخل نمایشگر است اما باید بدانید ممکن است هنگام تمیزکاری مقداری از مایع تمیزکننده که رسانا هم هست از فاصله کم بین صفحه نمایش و قاب به داخل نفوذ کند. این مایعات رسانا از زیر پنل و فاصله کم بین قاب و صفحه نمایش وارد دستگاه میشود و به علت قرار گرفتن فلتهای منتقلکننده اطلاعات در پایین پنل تلویزیون موجب اتصال پینهای مختلف فلتها به یکدیگر میشوند این اتفاق موجب ایجاد جرقه، سولفاته شدن مدار و سوختگی فیزیکی مدارها میشود. برخی دیگر از عیوب ظاهری مانند خطهای رنگی عمودی، به وجود آمدن نوارهای سفید یا مشکی روی تصویر و تفاوت میزان روشنایی در دو سمت تصویر از نشانههای آب خوردگی تلویزیون هستند.
سیاه و تار شدن تصویر از یکسو
این مشکل غالباً در تلویزیونهای برند سامسونگ مشاهده میشود البته اگر سایر برندها از پنلهای تولیدی سامسونگ استفاده کنند نیز ممکن است دچار این مشکل بشوند. روزهای اول تنها یک سوم بالایی سمت راست یا چپ تلوزیون درگیر این معضل میشود و به تدریج با گذر زمان نصف و سپس کل نمایشگر درگیر این اتفاق خواهند شد که به وجود آمدن این مشکل پس از کمی گذر زمان برطرف شده و باعث میشود افراد به همین ترتیب از نمایشگر استفاده کنند که متأسفانه اختلال پیشروی خواهد کرد و هزینههای گزافی برای تعمیر بهجا خواهد گذاشت.
کند شدن تصویر
در بعضی موارد پنل به درستی به اطلاعات و پیکسلها واکنش نشان نمیدهد در نتیجه تصویر به حالت اسلوموشن درمیآید که این مشکل اغلب در تلویزیونهای سونی یا سامسونگ دیده میشود برای این مورد معمولا امکان تعمیر پنل وجود دارد و نیازی به تعویض آن نیست.
تعمیر پنل تلویزیون یکی از شاخههای تعمیرات ال سی دی
اگر تلویزیون شما دچار حوادثی چون ضربه، خراش و یا ساییدگی شده است متأسفانه باید بدانید که دیگر قابل تعمیر نبوده و بهتر است پنل تلویزیون خود را تعویض کنید. پک کامل پنل تلویزیون شامل یک سینی فلزی، لامپهای بک لایت، بیس اصلی، صفحات پولاریزه نور بک لایت و صفحه نمایش اصلی یا همان لیکوئید است. در صورت وجود پنل برای کاهش در هزینهها میتوان تنها صفحه نمایش اصلی را تعویض کرد البته درصورتی که آسیب شدید نبوده باشد و صفحات پولاریزه را دچار مشکل نکرده باشد.
معنای پیکسل در صفحهنمایشها
پیکسل در دنیای صفحه نمایش با مفهوم پیکسل در دنیای گرافیک تفاوتهای بسیاری دارد. در تصاویر دیجیتالی پیکسل کوچکترین واحد ساختاری تصاویر است و در برخی از منابع گرافیکی از پیکسل به عنوان نقطه یاد میشود. هر پیکسل در صفحه نمایش دارای یک آدرس خاص است و هرچه صفحه نمایش پیکسل بیشتری داشته باشد، آن صفحه نمایش از کیفیت بیشتری برخوردار خواهد بود. به عنوان مثال یک صفحهنمایش با وضوح ۱۲۸۰ * ۷۶۸ حداکثر ۳۰۴۰ پیکسل را میتواند در خود جای دهد.
پیکسل معیوب به چه معنا است؟

به پیکسلی معیوب گفته میشود که به صورت موقت نتواند رنگ مورد نظر شما را نشان دهد. اگر پیکسلی به صورت دائم روشن نشود به آن پیکسل دائم یا مرده گفته میشود. علت خرابی پیکسل به دلیل توزیع نامناسب کریستال مایع است. اگر ترانزیستوری خراب شود، ما با یکپیکسل دائم سوخته مواجه خواهیم شد.
تعمیر پیکسل معیوب صفحهنمایش
تنها روش برای تعمیر پیکسل معیوب، تحریک بیش از اندازه آن است. این کار به دو روش قابل انجام میباشد یکی از این راهها ارسال سیگنالهای دائم است که در حال تغییراند که به آنها پیکسل های سوخته گفته می شود و راه دیگر فشار به آن قسمتی که دچار مشکل پیکسل معیوب شده می باشد. که برای انجام روش اول میتوان از نرمافزارهای ساختهشده برای این کار استفاده کرد. با یک جستجوی کوچک در اینترنت میتوانید نام این نرمافزارها را پیدا کنید.
قطعات مورد نظر در تعمیر ال سی دی
ال سی دی دستگاهی است متشکل از بخش ها و قطعات مختلف که هر کدام از آنها در تعمیرات این دستگاه از اهمیت به خصوصی برخوردارند. پنل، بک لایت، بردهای داخلی، پاور، صفحه نمایش، میکروفن، قاب و سوکت های ورودی را می توان به عنوان اصلی ترین قطعات مورد نظر در تعمیر lcd نام برد. هریک از این قطعات، وظیفه خاصی را در دستگاه دارند و بروز مشکل در هر قطعه، علاوه بر مختل نمودن عملکرد کلی تلویزیون، می تواند تاثیرات منفی بر سایر بخش های این دستگاه بگذارد. بنابراین این نکته بسیار مهم است که در صورت خراب شدن هریک از قطعات، در اسرع وقت اقدام به بررسی و ترمیم آن قطعه کنید و با انجام به موقع فرآیند تعمیرات تلویزیون، از بروز مشکلات جدی تر در این دستگاه پیشگیری به عمل خواهد آمد.
هزینه تعمیرات ال سی دی
با توجه به قیمتهای گزاف تلویزیونها تعمیر آنها کاری منطقی و بهصرفه به نظر میآید. علاوه بر شرکتهای مختلف که محصولات خود را گارانتی میکنند تعمیرکاران مختلفی در سطح شهر کار تعمیرات ال سی دی را انجام میدهند.
هزینه تعمیرات ال سی دی از صد هزار تومان تا هفتصد هزار تومان متفاوت است و میانگین آن ۵۰۰ هزار تومان میباشد. با اینحال موارد زیادی پیش میآید که قیمت تعمیر بسیار بالاتر از این میشود و حتی در مواردی آنقدر هزینه زیاد است که افراد ترجیح میدهند بهجای انجام تعمیرات، تلویزیون جدیدی تهیه کنند.
شما با مراجعه به آدرس https://www.sadracomputer.com میتوانید از هزینه تعمیر پنل تلویزیون مطلع شوید.